RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkaši Bosne i Hercegovine osvojili srebro na Paraolimpijskim igrama u Parizu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je srebrenu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Naši odbojkaši sinoć su u finalnom susretu takmičenja poraženi od selekcije Irana rezultatom 1:3 po setovima 25:22, 28:30, 16:25 i 14:25.

Iranu je ovo osma zlatna medalja na paraolimpijskim takmičenjima.

Izabranici Ifeta Mahmutovića su prvi set dobili sa 25:22. Drugi set je donio veliku borbu, a naš tim je poražen sa 28:30. BiH je treći set izgubila sa 16:25, a četvrti sa 14:25.

Podsjetimo, odbojkaši BiH su u grupnoj fazi pobijedili Egipat sa 3:1, Kazahstan sa 3:2 te Franucsku sa 3:0. U polufinalu su bili bolji od Njemačke rezultatom 3:0.

Reprezentativcima BiH ovo je sedma medalja na Paraolimpijskim igrama. Do sada su dva puta osvajali zlatno olimpijsko odličje, tri srebrene i jednu bronzanu medalju.

Za bh. odbojkaše, kao i srebrenog plivača Ismaila Barlova bit će organiziran doček u Sarajevu, 9. septembra u 15 sati ispred Vijećnice.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.