RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkašice Bimal-Jedinstva sutra u okviru CEV-kupa gostuju u Švicarskoj

Minulih petnaestak dana gotovo sva pažnja igračica i stručnog štaba Ženskog odbojkaškog kluba Bimal-Jedinstvo bila je usmjerena na sutrašnje gostovanje u Švicarskoj, gdje će  im u prvoj utakmici CEV kupa suparnice biti prvotimke Aescha. Utakmica se u Pfeffingenu igra  od 19 sati i 30 minuta.

Putovanju u Švicarsku prethodila je redovna utakmica Premijer lige BiH u kojoj su naše odbojkašice pretrpjele poraz od sastava „Banjaluka Voleja“, rezultatom 3:0 u setovima. Ipak ljubitelji odbojke u Distriktu imali su priliku da gromoglasnim aplauzom nagrade domaći sastav jer mu je pripao pehar za „Fer-plej“ – ekipu minule sezone. Pehar je iz ruku delegata Odbojkaškog Saveza BiH Admira Mohovkića primila kapitenica „Bimal Jedinstva“, Irena Vukoje.

„Ovo je još jedno od brojnih priznanja koje ćemo pridružiti vitrinama sa peharima Bimal-Jedinstva i svakako će stimulativno djelovati i na naš nastup na međunarodnoj sceni“, istakla je tom prilikom Vukoje.

Inače revanš susret Kupa-Ceva, sa rivalkama iz Švicarske, odbojkašice Bimal-Jedinstva odigraće za osam dana, odnosno 16. oktobra na svom parketu u dvorani brčanske Gimnazije.

Tekst i fotografija: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*