RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Olimpijsko selo u Parizu od danas zvanično otvoreno

Foto: FENA

Sportisti i pratioci koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu mogu od danas početi boraviti u olimpijskom selu.

Selo je od jutros zvanično otvoreno, a već danas očekuju prve stanare, izvještava francuska novinska agencija AFP.

Naselje, koje će tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara biti privremeni dom za mnoge sportiste i pratioce iz cijelog svijeta, nije bilo prazno ni prije zvaničnog otvaranja, jer su tu već ranije boravili predstavnici pojedinih olimpijskih komiteta i reprezentacija, koji su uređivali detalje boravka svojih sportista.

Zvanično, selo je otvorilo vrata danas u 8 sati ujutro.

-Ovo je poseban trenutak. Selo će oživjeti, istina je da su ljudi već bili ovdje, ali danas će se stvarno početi puniti – rekao je za AFP Andre-Pierre Goubert, vođa francuske delegacije na igrama.

U stambeno naselje od 52 hektara na sjevernom dijelu grada, u oblasti Saint-Denis i Saint-Ouen, prema očekivanjima organizatora već danas će se useliti nekoliko stotina stanovnika, možda čak i hiljadu. Ukupno ima prostora za 14.500 učesnika igara. Među njima neće biti samo sportisti, već će tokom igara tu biti i 4000 drugih učesnika, kao što su saradnici u organizaciji takmičenja i volonteri. Volontera će biti 1.500, a svaka reprezentacija će imati vlastiti tim volontera.

Izvor: FENA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.