RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Otvoren 11. međunarodni malonogometni turnir „Alija Izetbegović“

Traveler Digital Camera

Trodnevni 11. međunarodni malonogometni turnir „ Alija Izetbegović“ – Brčko Distrikt BiH 2015. započeo je u petak u dvorani Ekonomske škole, igra se danas, a u nedjelju je završnica seniora polufinale, utakmica za treće mjesto i finale.

Odigrati će se i finale veterana.

Igraju ekipe iz Linza (Austrija), Vinkovaca ( Hrvatska), te iz Mostara, Banovića, Cazina, Tuzle, reprezentacije Ilmije i Brčkog, te ekipe veterana.

Turnir je otvorio Esed Kadrić, zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta i predsjednik Organizacijskog odbora istaknuvši ulogu pokojnog predsjednika Izetbegovića za očuvanje BiH i stvaranje Brčko Distrikta BiH.

Tri najbolje plasirane ekipe će dobiti specijalno izrađene pehare i prijelazni pehar kovane od kazandžija sa Baščaršije, a sve ekipe su dobile zahvalnice za sudjelovanje na turniru.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.