RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Pobjeda košarkašica Lavova u drugoj kontrolnoj utakmici

flashsgl

Košarkašice KK Lavovi Brčko juče su u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrale drugu kontrolnu utakmicu u pripremnom periodu pred početak takmičarske sezone 2024-2025 ostvarivši ubjedljivu pobjedu nad ekipom KK “Jedinstvo” iz Tuzle od čak 34 poena razlike.

LAVOVI BRČKO 79

JEDINSTVO TUZLA 45

36:10, 17:16, 12:13, 14:06

Aktuelne vicešampionke Bosne i Hercegovine, košarkašice KK Lavovi iz Brčkog juče su u sporskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrale drugi kontrolni meč pred početak nove takmičarske sezone. Izabranice trenera Aleksandra Bližnjakovića odigrale su još jednu sjajnu utakmicu, ostvarivši novu pobjedu u pripremnom ciklusu pred početak šampionske trke u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

 Željna dobre i kvalitetne košarke, brčanska publika u velikoj mjeri je ispunila tribine dvorane Tehničke škole, a domaće košarkašice su bile odlučne da pruže igru kojom će se odužiti za podršku svojoj vjernoj publici. Rezultat prve četvrtine (36:10) sam po sebi dovoljno govori o stanju stvari na terenu tokom prvih 10 minuta igre. Bila je to igra koju stručni štab brčanskih lavica želi da vidi i tokom predstojeće sezone tokom svakog meča. Izuzetno čvrsta i agresivna igra u defanzivi sa što kvalitetnijom tranzicijom u fazu napada rezultirali su izuzetno ubjedljivom prednošću na prvoj pauzi. Tokom druge četvrtine prve minute u narandžastom dresu brčanskog kluba upisala je i pridošlica iz SAD Hannah Cooper koja je pokazala da će biti ogromno pojačanje za mladu ekipu Lavova u predstojećoj sezoni.

Do kraja susreta svih 13 košarkašica na koje je trener Bližnjaković računao na ovom susretu dobilo je priliku za dokazivanjem, i može se konstatovati da je svaka od njih dala svoj doprinos timskoj pobjedi protiv Tuzlanki. Do početka nove sezone u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za košarkašice ostalo je još devet dana ali već sada se može reći da brčanske košarkašice spremno i uigrano dočekuju svoju četvrtu sezonu u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

Najefinasnije u ekipi Lavova protiv Jedinstva bile su  Sara Đokić i Jelena Lazarević sa po 16 postignutih poena, a pored njih nastupile su: Tamara Šarenac 4, Valentina Došić 8, Adna Merdanović 2, Anđela Bekić 15, Hannah Cooper 4, Nađa Reljić 5, Lamija Talić 9, Lorena Rikić, Andrea Miranović, Nikolina Grbić i Jelena Đurić.

Naredeni kontrolni meč košarkašice KK Lavovi Brčko igraju u srijedu, 9. oktobra, takođe, na domaćem parketu u dvorani Tehničke škole u Brčkom, a protivnik će biti ekipa ŽKK „RMU Banovići“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*