RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Pobjednik turnira “Brčko open 2024” Miljan Zekić iz Srbije

Pobjednik 20. Međunarodnog turnira u tenisu iz ITF serije “Brčko open 2024” je teniser iz Srbije Miljan Zekić. Njemu je Poljak Pavel Juszczaka u trećem setu pri rezultatu (2:6, 6:3, 5:1) predao meč zbog povrede.

Tridesetpetogodišnji teniser iz Srbije Miljan Zekić, trenutno 624. na ATP listi nije krio zadovoljstvo što je po prvi put od četiri dosadašnja nastupa na ovom turniru, podigao pobjednički pehar.

“Generalno sam zadovoljan igrom i sedmicom iza mene. Skoro sam prekinuo karijeru i možda je ovom pobjedom ponovo pokrenem. Nakon dugo vremena osvojio sam neki turnir uz puno sreće i pomoć domaće publike. Ovo je jedan od turnira koji traju dugo i imaju dugu tradiciju, nadam se da će se održati i ubuduće,” istakao je Zekić koji je juče poražen u finalu dubla.

Finalista iz Poljske Pawel Juszczak 615. na ATP listi zahvalio se organizatorima turnira rekavši da mi je ovo prvi put da igra u BiH na nekom od turnira i da je prošle nedelje takođe izgubio finale u Prijedoru.

“Nadam se da će sledeći turnir u ovoj lijepoj zemlji biti moj i da ću ga osvojiti,” rekao je Juszczak.

U ime generalnog pokrovitelja turnira Vlade Brčko distrikta gradonačelnik Zijad Nišić rekao je da je ovo veliki sportski događaj u Brčkom gdje su nastupili poznati teniseri iz svijeta koji je ujedno i afirmacija ovog sporta koji otvara BiH kao mjesto susreta kako u sportu tako i u drugim oblastima.

“Nastojaćemo da kao Vlada Distrikta potičemo ovaj sport kao jedan od najatraktivnijih u svijetu jer mu nedostaju masovnost, finansiranje i infrastruktura, a mi ćemo se potruditi da obezbjedimo sve te preduslove kako bi i Brčko iznjedrilo velike tenisere i promovisalo ovaj sport,” naglasio je gradonačelnik Nišić.

Direktor turnira “Brčko open 2024” Tomislav Đokić zatvarajući turnir zahvalio se generalnom pokrovitelju i svim sponzorima rekavši da je kvalitet ovogodišnjeg turnira opravdao očekivanja i da su kroz kvalifikacije i glavni turnir prošli iskusni igrači, te buduće teniske nade iz BiH.

Finalistima su pehare uručili gradonačelnik Zijad Nišić i predsjednik Skupštine Siniša Milić. Pobjedniku je pored novčane nagrade u visini od 1.600 dolara pripalo i 15 ATP bodova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.