RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Пред брчацима овог викенда три финалне одбојкашке Куп утакмице

Колико је брчанска школа одбојке супериорна у односу на остатак БиХ, показују чак три финалне утакмице за ентитетске побједнике Купа у мушкој и женској конкуренцији у којима су актери брчански клубови и  које се овог викенда играју у Брчком.

Љубитељи мушке одбојке у Брчком имаће прилику да у суботу од 17 часова у сали гимназије «Васо Пелагић»посматрају чак двије финалне Куп утакмице.

У првој утакмици за побједника одбојкашког КУП-а Републике Српске у комшијском дербију снаге ће одмјерити домаћа Младост и Радник из Бијељине. Фаворити у овом мечу су домаћи одбојкаши.

Бранко Мишић, шеф стручног штаба у брчанском шампиону, очекује да ће одбранити трофеј, иако имају одређених проблема са повремама појединих одбојкаша.

«Упркос повредама средњег блокера Алмира Чоле и коркетора Саше Зимоњића, без лажне скромности очекујем побједу и останак пехара у нашим витринама» рекао нам је Мишић.

Три сата касније у истој дворани почиње финални сусрет за побједника Купа Федерације БиХ између брчанског Јединства и Какња 78. Љубиша Ристић, тренер брчанског премијерлигаша се нада трофеју.

BRCKO- Ljubisa Ristic trener MOK Jedinstva

« Мада смо у недавно одиграном првенственом дуелу на нашем паркету  повели са 2:0 у сетовима, меч смо изгубили у тај бреку. Мој млади састав ће, упркос томе покушати д аодигра стрпљивије што ће надам се резултирати нашом побједом» рекао нам је Ристић.

Највећа неизвјесност се очекује у недељном финалу Купа РС за одбојкашице у коме «брчанске принцезе» дочекују екипу Гацка. Судећи по првенственом мечу који су гачанке на свом паркету прије седам дана добиле резултатом 3:1, овога пута брчанске одбојкашице нису фаворити.

Jedinstvo u sezoni 2014-2015

«Резултат утакмице у Гацку је показао да су домаће одбојкашице у изједначеној и врло квалитетној утакмици имале више стрпљења. Ми смо се ове седмице тактички добро припремиле за финале, све дјевојке су здраве и ја очекујем да ћемо поново бити на побједничком постољу» изјавила нам је Дијана Васић, шеф стручног штаба ЖОК «Јединства».

Ово је иначе први пут да три брчанске екипе пред својом публиком имају прилику да од четири, освоје три пехара намјењених побједницима ентитетских куп такмичења.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.