RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer liga BiH: U 13. kolu najveća posjeta na Koševu, Haskić na čelu liste strijelaca

U trinaestom kolu nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine postignuto je 17 golova ili u prosjeku 2,83 po utakmici, a u listu strijelaca upisalo se 15 igrača, uz jedan autogol.

Najubjedljiviju pobjedu upisao je Velež koji je u gostima pobijedio Gošk sa 4:0. Po četiri gola postignut su i u susretima Zrinjskog i Tuzla Cityja te Igmana i Zvijezde 09 u kojima su domaće ekipe slavile sa 3:1.

Zrinjski se ovom pobjedom i sa utakmicom manje približio lideru Borcu na četiri boda, nakon što su Banjalučani u derbiju 13. kola na Koševu odigrali neriješeno sa Sarajevom 1:1. Sarajevo je ostalo na trećoj poziciji sa šest bodova zaostatka za prvoplasiranim timom Premijer lige.

Osim meča na Koševu još jedan susret završen je bez pobjednika, u Čitluku između Širokog Brijega i Posušja, dok je Željezničar na Grbavici pobijedio Slogu sa 1:0.

Utakmicama ovog kola prisustvovalo je 14.300 gledalaca (2.383 po utakmici), a najveća posjeta po izvještajima delegata zabilježena je na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” na utakmici Sarajevo – Borac gdje se okupilo oko 6.500 gledalaca.
Sudije su pokazale 20 žutih i dva crvena kartona.

Na čelu liste strijelaca, sa dva postignuta gola u ovom kolu, izdvojio se Nermin Haskić iz Veleža sa devet pogodaka. Nemanja Bilbija (Zrinjski) postigao je gol manje, a Dejan Vidić (Sloga) je na trećem mjestu sa sedam golova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.