RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Privode se kraju pripreme za Olimpijske igre u Parizu

Foto: BHRT

Završna faza priprema za Olimpijske igre u Parizu počela je u utorak.Na igrama će se za olimpijske medalje boriti oko 10.500 sportista iz 204 zemlje. Ukupno će se održati 329 sportska događaja u 32 olimpijska sporta.

Olimpijske igre u Parizu 2024. godine bit će obilježene brojnim sportskim događanjima, ali također i kulturnim i društvenim aktivnostima koje će promicati raznolikost i inkluziju.

Grad Pariz je najavio inovativne koncepte i planove za ovaj događaj, uključujući korištenje brojnih znamenitosti grada kao lokacija za sportska natjecanja i aktivnosti vezane uz Igre.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron istakao je u ponedjeljak da su obavljene velike sigurnosne pripreme uoči takmičenja i zahvalio se policijskim snagama.

“Spremni smo i bit ćemo spremni tokom svih takmičenja”, rekao je Macron.

Ceremonija otvaranja bit će održana u petak na rijeci Seni. To će biti prvi put da ceremonija otvaranja Olimpijade neće biti održana na stadionu.

Oko 35.000 policajaca i žandarmerije, zajedno s 18.000 vojnika dnevno će biti raspoređeno kako bi osigurali sigurnost tokom Olimpijskih igara.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.