RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Смајлагић након 36 година у Борцу

Прослављени рукометни ас Ирфан Смајлагић (62) данас ће званично бити именован за новог тренера РК Борац М:тел. Тако ће се олимпијски шампион послије 36 година вратити у родни град и клуб у којем је почео каријеру.

Актуелни селектор рукометне репрезентације БиХ данас ће у просторијама клуба, гдје ће бити организована прес-конференција, потписати уговор са бившим прваком Европе и вишеструким шампионом БиХ. Тиме почиње једна нова ера бањалучког клуба, који након лоше прошле сезоне жели да се већ у наредној врати у сам врх бх. рукомета. Подсјетимо, “црвено-плави” су заузели тек 10. мјесто у Премијер лиги БиХ.

О Смајлагићу се мање-више све зна. Имао је бриљантну играчку каријеру током које је освајао највеће трофеје. Освајао је олимпијско злато (Хрватска) и бронзу (Југославија), а у витринама има и свјетско сребро (Хрватска) и европску бронзу (Хрватска). Као тренер је био селектор Египта и Ирана, а водио је и сарајевску Босну, Замет, Локомотиву Загреб и Чаковец. О каквој се величини ради говори податак да је недавно постао члан европске рукометне Куће славних.

Са репрезентацијом БиХ остварио је велики успјех пласманом на Европско првенство 2024. године, а сада ће покушати да са матичним клубом настави ниску успјеха. “Змајеве” је преузео прошле године, и то у тренутку када се правила смјена генерације. Ипак, са подмлађеним тимом је изборио Еуро и сматра се најзаслужнијим за одлазак бх. рукометаша на смотру најбољих селекција Старог континента.

По његовом доласку Борац ће званично кренути у реконструкцију тима. За сада је извјестан долазак прослављеног голмана Небојше Граховца, а већ данас се могу очекивати и нова појачања. Спомиње се долазак неколико провјерених имена, међу којима су неки и репрезентативци.

Иначе, “црвено-плави” ће у наредној сезони играти у знатно измијењеном саставу јер је екипу напустило неколико имена. Осим тренера Мирка Микића, којег ће наслиједити Смајлагић, клуб су напустили Лука Перић, Марко Лукић и Лука Кнежевић, док је статус младог голмана Берина Бркића још нејасан. Он је био надомак одласка у Охрид, но у бањалучком клубу тврде да им се Македонци још нису званично обратили па је могућ његов останак у клубу.

Било како било, повратак Смајлагића је велики добитак како за Борац, тако и за цјелокупни рукомет у БиХ, посебно онај клупски који посљедњих година није на високом нивоу.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.