RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Učesnici Ultramaratona mira Vukovar-Srebrenica dočekani u Brčkom

Skupina ultramaratonaca iz Zagreba i ove je godine krenula na maratonsku etapu od Vukovara do Srebrenice. U proputovanju kroz Brčko dočekao ih je dogradonačelnik Esed Kadrić i zahvalio za pijetet koji pokazuju žrtvama proteklog rata.

Predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba, Kemal Bukvić, kao organizator ultramaratona, zahvalio se svima koji su podržali ovaj projekt, te najavio da će on postojati i dalje.

Ultramaratonac, Elvir Akipović, iz Osijeka već četvrtu godinu trči na relaciji Vukovar – Srebrenica a sve s ciljem da se pokloni nevino stradalim žrtvama u proteklom ratu. Za dionicu dugu oko 240 kilometara kaže da je teška, osobito po ekstremno visokoj temperaturi, ali da poznat cilj olakšava napor.

Ultramaratonci iz Zagreba će prenoćiti u Brčkom a sutra rano ujutro nastavljaju dalje put prema Srebrenici, gdje će stići 10. srpnja.

MARATON 2 MARATON 3 MARATON 4 MARATON 5 MARATON 6 MARATON 7

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.