RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Utakmice osmine finala EURO 2024

Foto: BHRT

Na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Njemačkoj (EURO 2024) danas će biti odigrane dvije utakmice osmine finala. Engleska je favorit protiv Slovačke, kao i Španija u duelu sa selekcijom Gruzije.

Engleska – Slovačka u 17:50

U direktnom prijenosu od 17:50 sati gledamo duel osmine finala Engleska – Slovačka u Gelzenkirhenu. Iako su takmičenje u grupnoj fazi završili na prvom mjestu grupe C, fudbaleri Engleske i selektor Garet Sautgejt suočavaju se sa brojnim kritikama zbog blijedih i neuvjerljivih partija na EURO 2024.

Priliku da poprave utisak Englezi će imati protiv Slovačke koja je nokaut fazu izborila u super uzbudljivoj grupi E, u kojoj su sve četiri selekcije (Rumunija, Belgija, Slovačka, Ukrajina) na kraju imale po četiri boda, pa je putnika u osminu finala odlučila gol razlika.

Slovačkoj i Rumuniji je u posljednjem kolu bio dovoljan remi u međusobnom susretu, a igrači obje reprezentacije na kraju utakmice su zajedno proslavili plasman u osminu finala EURO 2024.

Pobjednika duela Engleska – Slovačka u četvrtfinalu čeka reprezentacija Švicarske koja je jučer eliminisala aktuelnog evropskog prvaka Italiju.

Španija – Gruzija u 20:50

U večernjem terminu od 21:00, u Kelnu će snage odmjeriti selekcije Španije i Gruzije.

Za razliku od Engleske, Španija je u potpunosti opravdala ulogu jednog od glavnih favorita za osvajanje titule prvaka Evrope. Fudbaleri Luisa de la Fuentea furiozno su započeli nastup na EURO 2024, savladavši Hrvatsku, Italiju i Albaniju u grupi B koju su uoči prvenstva nazivali “grupom smrti”.

Protivnik Španije u osmini finala je reprezentacija Gruzije, vjerovatno najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Izabranici selektora Vilija Sanjola, predvođeni genijalnim Kvaratskhelijom, oduševili su fudbalski svijet borbenom i beskompromisnom igrom, a istorijski plasman među 16 najboljih ostvarili su impresivnom pobjedom nad favoriziranim Portugalcima (2:0).

Gruziju je tako neočekivano zahvatila fudbalska groznica, a oglasio se i bivši gruzijski premijer Ivanišvili koji je obećao da će fudbalerima pokloniti 10 miliona eura ako pobijede Španiju u osmini finala.

Bolji iz duela Španija – Gruzija u četvrtfinalu će igrati protiv Njemačke koja je sinoć savladala Dansku rezultatom 2:0.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*