RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Ženski fudbalski klub “Lokomotiva Brčko” završio takmičenje u Premijer ligi BiH

Premijer ženska nogometna liga BiH završila je natjecanje 14. kolom u sezoni 2018/2019 godina za osam klubova. Posljednju utakmicu prvenstva elitnog društva BiH ženskog nogometa brčanska Lokomotiva je odigrala u Modriči sa ekipom „ Modriča auto“ koju su pobijedile Brčanke 4 : 0.

Igrale su: Vujadin, Mešanović, Mujkić, Vesaljko, Zukić, Ilić, Trujić, Ćosić, Damjanović, Mirkić, Faćić, Fačić, Malinović. Trener: Milorad Ilišković koji je nedavno promoviran za trenera U-19 selekcije Nogometnog saveza BiH. U ovoj ligi Ženski fudbalski klub Lokomotiva Brčko kao i ranijih godina izborio je mjesto u Play offu sa osvojenom četvrtom pozicijom na tablici i omjerom utakmica: 14 odigranih, 9 pobjeda, bez neriješene utakmice, 5 poraza, gol razlika 36 : 19 + 17 i 27 bodova.

Na 6. mjesto strijelaca lige upisala se Marija Damjanović sa 10 postignutih golova. Lokomotivi slijede utakmice Play offa, a igrati će sa: ŽNK SFK 2000 Sarajevo, ŽNK Iskra Bugojno i ŽF/NK Emina Mostar. U KUP-u BiH se Lokomotiva plasirala u polufinale i čeka protivnika, a u KUP-u Fudbalskog saveza Republike Srpske Lokomotiva kreće od četvrtfinala. Moguće je da se Lokomotiva zaustavi od na sva tri takmičenja na prvom mjestu koje bi popravilo i onako dobar rejting kluba.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Дванаеста побједа одбојкашица „Бимал Јединства“

Admir Kadrić

Pet bodova iz dvije pobjede i jednog poraza

Admir Kadrić

Odbojka: MOK “Jedinstvo Brčko” šest pobjeda

Radio Brčko