Spot dana

Nemanja Crnatovic & Branislav Belajev – Ja ljubim Milu

Mladi Beograđanin Nemanja Crnatović osvojio prestižnu nagradu na takmičenju „World of Classic“.

Povodom 180 godina od rođenja jednog od najvećih svetskih kompozitora svih vremena Antonjina Dvoržaka održan je međunarodni festival klasične muzike pod nazivom “ Svet klasike „, ovog puta onlajn, zbog situacije izazvane koronavirusom.

Festival je u koprodukciji dve države Kazahstana i Češke Republike, a podržan od strane kazahstanskog grada Nur Sultan-a.

Prema odluci žirija koji je sastavljen od vodećih stručnjaka u oblasti kulture Republike Kazahstan i Češke, profesora univerziteta umetnosti i zaslužnih umetnika Kazahstana nagradu GRAND PRIX osvojio je naš mladi umetnik Nemanja Crnatović iz Beograda, pred kojim je blistava muzička karijera. Laureat i diploma na Nemanjinu adresu stigli su danas, a njegovoj sreći nema kraja, jer je konkurencija bila izuzetna.

Nagrada GRAND PRIX za najbolji vokal koja je danas stigla na Nemanjinu adresu

Za one koji ne prate rad budućeg operskog pevača i naslednika čuvenog Andre Bočelija, mladi Nemanja je slep od rođenja. Ipak, taj hendikep kao da mu je dao dodatnu snagu i uverio ga da su snovi mogući.

Zahvaljujući ocu Aleksandru, koji je takođe muzičar, od malih nogu slušao je samo kvalitetnu muziku i pokazao ljubav prema pevanju, posebno prema operi.

Danas Nemanja pohađa IV godinu studija muzičke pedagodije fakulteta u Beogradu, a paralelno završa IV godinu srednje muzičke škole Vatroslav Lisinski, smer solo pevanje. Pored toga ima dodatne časove pevanja sa vrhunskim profesorom.

On voli da izvodi pesme koje neguju očuvanje srpske tradicije, a, Branislav Belajev je zajedno sa Nemanjom snimio kaver za našu staru numeru „Ja ljubim Milu „. Želja mu je da jednog dana postane svetski priznat operski pevač. Obzirom na Nemanjine kvalitete, ali i rad sa najeminentnijim profesorima, ostvarenje njegovog cilja je blizu.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button