RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Poljoprivrednici traže poštovanje dogovora

Udruženje Poljoprivrednika Brčko distrikta upozorava predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti u BrČko distriktu da ispoštuju obećani dogovor od 09.04.2015.godine sa mirnih protesta poljoprivrednika, koji glasi da se Pravilnik o poticaju u poljoprivrednoj proizvodnji za 2015.godinu u potpunosti ostavi isti kao i za 2014.godinu. Međutim, u nacrtu Pravilnika za 2015.godinu postoje određene izmjene, koje odstupaju od dogovora i datog obećanja. Budući da su poljoprivrednici već zasnovali ovogodišnju proizvodnju na osnovu Pravilnika iz 2014.godine, izmjene u Pravilniku za 2015.godinu predstavljaju ogromne probleme.

Podsjećamo Vas da ste ovo obećanje naglas izgovorili, te Vas molimo da se istog pridržavate u Nacrtu pravilnika za 2015.godinu koji treba da bude u potpunosti isti kao i za 2014.godinu. Takodjer, prema obećanju, očekujemo da će te Pravilnik za 2016.godinu i Zakon o poticaju u poljoprivrednoj proizvodnji raditi u dogovoru sa poljoprivrednim proizvođačima.

Ovim putem želimo obavijestiti i javnost o malverzacijama Odjela za poljoprivredu, koje su na štetu nas poljoprivrednih proizvođača koji ovdje živimo i svoje porodice hranimio, jer nacrt novog Pravilnika ide isključivo u korist velikih korporacija koje su ušle u Brčko distrikt, te otvara put novima koje dolaze.

Ukoliko ne ispoštujete naše zahtjeve, a Vaša obećanja, bit ćemo primorani na najradikalnije mjere radi ostvarivanja svojih prava.

Udruženje poljoprivrednika Brčko distrikta

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.