RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Bimal I Ilija Studen proglašeni za kompaniju, odnosno ličnost godine od Evropskog pokreta

Povodom obilježavanja „Dana Evrope u BiH“ u organizaciji Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini, a u saradnji sa Vladom Brčko distrikta, učesnici Svečane akademije manifestacije posjetili su proizvodne pogone fabrike BIMAL.

Predsjednik Uprave STUDEN Holdinga i generalni direktor BIMAL-a Ilija Studen u fabrici u Brčkom primio je delegaciju od oko 60 učesnika Svečane akademije „Dana Evrope“ u Brčkom među kojima su bili Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Borjana Krišto, zamjenica predsjednika Parlamentarne skupštine BiH, Nada Tešanović, predsjedavajuća Vijeća naroda RS i drugi predstavnici vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, Republike Srpske i Srbije; ambasadori zemalja Francuske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Slovačke, Češke, Grčke, Rumunije, Bugarske, Malezije i Vatikana, kao i brojni predstavnici finansijskog i privrednog sektora Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Evropskog pokreta BiH Predrag Praštalo, ispred organizatora cjelokupnog događaja u Brčkom, poručio je kako bez podrške pokrovitelja i poslovnih partnera ova evropska inicijativa ne bi bila u prilici realizovat ovogodišnje obilježavanje Dana Evrope u gradu na Savi. „Inicijativa Evropski pokret u BiH se zahvaljuje Vladi Brčko distrikta na pokroviteljstvu ovog važnog događaja za Brčko distrikt i Bosnu, a posjeta kompaniji BIMAL je naš oblik zahvalnosti poslovnom sektoru na podršci procesu EU integracija našeg društva“, izjavio je Praštalo.

Na Svečanoj akademiji pod nazivom »Vrijeme je za Evropu i regionalno partnerstvo« koja je uslijedila nakon obilaska fabrike, uručeno je niz priznanja i nagrada za pojedinačni i institucionalni doprinos evropskoj opredijeljenosti Bosne i Hercegovine kroz razne aktivnosti. Nagrade za evropsku kompaniju i ličnost godine za Brčko distrikt dodijeljene su kompaniji BIMAL i Iliji Studenu.

Pojedinačna nagrada ličnost godine Brčko distrikta Iliji Studenu dodijeljena je kao posebna zahvalnost kompaniji BIMAL za pomoć Brčko distriktu, kao i opštinama izvan distrikta koje su najviše stradale tokom poplava u prošloj godini«, objasnila je Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija BIMAL-a koja je takođe nagrađena nagradom za ženu menadžera Evrope.

Izvor:BIMAL

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.