RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

FK “Omladinac Potočari” stvara tim za vrh tablice

Ekipa FK “Omladinac” iz Potočara je jesenju sezonu Regionalne lige FSRS – u grupi Istok završio na diobi prvog mjesta s ekipom Šekovići, sa osvojenih 30 bodova. Bila je to serija od devet pobjeda za redom.

“Plod je ovo dobre igre ekipe, zatim slijede povrede igrača i negativan niz rezultata. U proljetnom dijelu smo odigrali samo jednu utakmicu u gostima rezultatom 0 : 0. Zaustavila nas je globalna pandemija korona virusa na trećem mjestu s 31 bodom. Bio je to prekid treniranja i igranja. Igračima sam dao upute za samostalni rad. Nismo računali da će ovo stanje trajati i dan danas,“ rekao je trener prof. Mladen Bojić.

Mladen Bojić

Igrači, trener i uprava naglašavaju veliku ulogu i znalačko vođenje kluba predsjednika Gorana Tadića. U ekipi od 20 igrača je njih nekoliko provjerenih kao što je Ninoslav Mirić.

Bojić ističe da ima solidan tim s kojim u sezoni koja slijedi Omladinac može napasti prvo mjesto, što se pokazalo do sada po igri i rezultatima da taj cilj može ostvariti. Za ekipu igraju: Šešlić, Svitlica, Mirić, Radušić, Mišković, Ilić, Ostojić, Stankić, Cvjetinović, Tadić, Kikić, Antić, Savić,Tadić, Berović, Sprečo, Nedeljković, Gavrić i dr.

Ova ekipa i stručno vodstvo kluba se ponaša društveno odgovorno prema preporukama nadležni za nastalu korona situaciju u Brčko distriktu BiH sa željom da se vrate tamo gdje su započeli jednu lijepu priču.

Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: “Omladinac” dočekuje šampiona BiH

Radio Brčko