RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: “Omladinac” dočekuje šampiona BiH

U Potočarima kod Brčkog danas će biti istinski fudbalski praznik. Domaći “Omladinac” ugostiće fudbalere banjalučkog “Borca”, aktuelnog šampiona BiH, u utakmici četvrtfinala Kupa “Dr Milan Jelić”.

U redovima domaće ekipe svjesni su velikog uspjeha koji su već ostvarili i vjeruju da će favorizovanom protivniku pružiti dostojan otpor.

– “Borac” je fudbalska institucija na našim prostorima i posebnaa je čast za naš klub, fudbalere, kao i za naše mjesto, što smo eto dobili priliku da igramo protiv takvog renomiranog protivnika. “Omladinac” je samim ulaskom u četvrtfinale našeg najmasovnijeg takmičenja ostvario najveći uspjeh u svojoj 49 godina dugoj istoriji kluba, kaže Mile Tadić, kapiten i najbolji strijelac “Omladinca”.

U ovom mjestu vlada fudbalska groznica, pogotovo što “Borac” nije gostovao u Brčkom i okolini, još iz vremena prvoligaških utakmica sa brčanskim “Jedinstvom”. Utakmica počinje u 13,30 časova, a očekuje se dolazak velikog broja fudbalskih zaljubljenika iz Posavine, Semberije, Majevice …

Ambijent će biti fenomenalan i u takvim okolnostima, svi naši fudbaleri daće svoj maksimum i pokazati da posjedujemo kvalitet, kao i da rezultati proteklih sezona nisu slučajni. Svjesni smo da je “Borac” apsolutni favorit, ali želimo da pružimo jednu sjajnu partiju i završimo jednu uspješnu polusezonu, a vjerujem da će se o meču sa “Borcem” još dugo pričati i pisati. Kup je uvijek nudio bezbroj iznenađenja, a ono što mogu obećati, u ime igrača je da ćemo ostaviti srce na terenu, ističe kapiten Tadić.

“Omladinac” se takmiči u Regionalnoj ligi FSRS, grupa “istok” i trenutno zauzima 3. mjesto sa 27 osvojenih bodova.

Tekst i foto: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

FK “Omladinac Potočari” stvara tim za vrh tablice

Radio Brčko