RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Milić najavljuje nabavku aparata za testiranje na koronavirus

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić na današnjoj konferenciji za medije Kriznog stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta izjavio je kako su po skraćenim procedurama pokrenuli nabavke CT aparata, a u skladu s preporukama Agencije za javne nabavke.

Milić je istaknuo kako su na osnovu informacija Svjetske zdravstvene organizacije o novom pristupu u vezi s testiranjem, pokrenuli i proceduru za nabavku aparata za testiranje koji bi se, prema njegovim riječima, lako mogao naći na tržištu, a taj aparat bi mogao biti instaliran i u upotrebi na prostoru Brčkog. Naglasio je kako su već danas pokrenute procedure oko nabavke aparata za testiranje.

„To nam je bitno, ne samo s aspekta preporuka da se na taj način rješava pitanje lica koji imaju simptome ili postoji bilo kakva sumnja da su zaraženi korona virusom, već i zbog činjenice da ćemo na taj način moći vršiti trijažu. To nam je neophodan uslov da bismo uspostavili ovaj karantenski sistem, da bismo jednostavno lica koja ulaze na prostor Brčko distrikta iz inostranstva mogli da kroz testiranje smještamo u karantin za osobe koje su negativne i tu bi boravile 14 dana u posebnim prostorijama i, naravno, da u odvojene prostorije smještamo one koji su pozitivni na koronavirus“, rekao je Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

COVID-19: U Brčkom preminulo dvoje, registrirano deset novoinficiranih

Radio Brčko

Brčko: Jedna osoba preminula od posljedica koronavirusa, a registrovana 164 nova slučaja zaraze

Radio Brčko

Протест грађана у Подгорици због ковид мјера Влада Црне Горе

Radio Brčko