RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

CIK BiH: Od danas se mogu preuzeti obrasci za prijavu učešća na izborima

Iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine saopćeno je da se od danas u njihovom sjedištu mogu preuzeti obrasci za prijavu učešća na izborima, a od sutra do 20. maja se podnose prijave za ovjeru učešća na izborima za političke stranke i nezavisne kandidate, u skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine koji će se održati u nedjelju, 02. oktobra 2022. godine.

– Nakon što CIK BiH ovjeri političke stranke i nezavisne kandidate od 6. do 14. juna teče rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata.

Pravilnik o prijavi i uslovima za ovjeru političkih subjekata za učešće na Općim izborima 2022. godine kojim se propisuje način podnošenja prijava za ovjeru i uslovi za ovjeru političkih subjekata, način podnošenja potpisa podrške i uslovi oslobađanja obaveze prikuplјanja potpisa podrške, te način provjere i potvrđivanja potpisa podrške, način podnošenja i visina takse uz prijavu za ovjeru političkih subjekata i obrasci za podnošenje prijava za ovjeru političkih subjekata, kao i izgled i sadržaj obrazaca kandidatskih listi i propisanih izjava, za učešće na Općim izborima 2022. dodine dostupan je na www.izbori.ba na posebnoj podstranici posvećenoj Općim izborima 2022. godine https://www.izbori.ba/Default.aspx?Lang=3&CategoryID=1179 .

(avaz.ba)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Danas ističe rok za popunu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH

Radio Brčko

Štampanje glasačkih listića za Opće izbore u BiH počinje sutra

Radio Brčko

Sarajevo: Nadležne institucije i agencije angažirane na osiguranju integriteta izbornog procesa

Vladimir Matijević