RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U subotu u Brčkom dvije izložbe pasa

U velikom gradskom parku u Brčkom sutra će nakon dvogodišnje pauze ponovo biti organizovane tradicionalne izložbe pasa i to 20. jubilarna državna izložba koju organizuje Kinološki savez Brčko distrikta i 10. Izložba pasa mješanaca koju organizuje JP “Komunalno Brčko”.

Zbog pandemije korona virusa u protekle dvije godine ove već sada tradicionalne izložbe nisu mogle biti organizovane no ove godine organizatori obećavaju da će vlasnici pasa i njihovi ljubitelji uživati u svemu onome  što će sutra biti organizovano u velikom gradskom parku u Brčkom.

“Za državnu izložbu je već prijavljeno preko 120 pasa, 40 različitih pasmina iz BIH, Srbije i Hrvatske te će ljubitelji  pasa imati priliku da na licu mjesta vide veliki broj pasmina te eventualno dobiju više informacija o karakteru određenih pasa koje žele imati u svom domaćinstvu. Izložba počinje sutra u 10 sati”, istakao je u ime organizatora Asim Midžić predsjednik Kinološkog saveza Brčko distrikta.

Uporedo sa ovom zvaničnom izložbom koju organizuje Kinološki savez, već godinama se u Brčkom organizuje i  izložba pasa mješanaca što je čini jedinstvenom u Bosni i Hercegovini. Organizator ove izložbe je Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja u JP “Komunalno Brčko”.

“Na ovu izložbu mogu biti prijavljeni svi zdravi, vakcinisani i socijalizovani psi koji će se takmičiti u kategorijama mali, srednji i veliki psi”, pojasnila je Željka Tomić šefica ovog sektora.

Deseta izložba pasa mješanaca počinje sutra u 12 sati a njihovi vlasnici svoje ljubimce mogu prijaviti sve do početka izložbe.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.