Brčko

Brčko: Održana privredno turistička manifestacija Kobasica Fest

Danas je Brčkom otvoren 2. međunarodni festival kobasice, kulena, sira, vina i rakije „Kobasica Fest“ na kome su učešće uzeli izlagači iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Organizator je „Voćni klub“ Brčko, a na sajmu učestvuje 20-ak izlagača sa domaćim proizvodima. Drugi po redu „Kobasica Fest“ u Brčkom otvorio je glavni koordinator Vlade Brčko distrikta Željko Antić, kazavši da je ovo korisna i sadržajna promotivna manifestacija za Brčko distrikt. Antić je iskazao nadu da će manifestacija prerasti u tradicionalnu i ući u kalendar turističkih manifestacija u Brčko distriktu, pri čemu i Vlada daje svoju punu podršku jednom ovakvom regionalnom projektu.

Organizator manifestacije je „Voćni klub“ Brčko, čiji je koordinator Savo Lukić je kazao da je glavni cilj današnje privredno – turstičke manifestacije „Kobasica Fest“ predstavljanje domaćih proizvođača i njihovih proizvoda na prirodnoj bazi koji su se već povrdili u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. On je kazao da mi u Brčkom, nažalost, još uvijek nemamo potvrđenog proizvođača sira, kulena, rakije, vinariju imamo, tako da je ovo bila prilika da i oni sa svojim proizvodima uzmu učešće u manifestaciji i na taj način prezentuju i svoje domaće proizvode i Brčko distrikt.

Svi izlagači na Kobasica Festu u Brčkom imali su vrhunske domaće proizvode, a većini od njih to je i glavni izvor egzistencije. Kobasica Fest postavljen je na platou ispred robne kuće i traje do večernjih sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button