RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Hemofarm donirao medicinsku opremu za još sedam zdravstvenih ustanova

Sredstva prikupljena od prodaje Hemofarmovih probiotika, vitamina i minerala prikupljena u okviru akcije “Superheroji maske nose ispod očiju” upotrijebit će se za nabavku šest EKG i jednog CTG aparata za zdravstvene ustanove u BiH.

Medicinska oprema u vrijednosti od oko 25.000 KM bit će donirana domovima zdravlja u Banovićima, Bihaću, Sarajevu, Bileći, Brčkom i Banjaluci, te internom odjeljenju JZU Bolnica Zvornik.

“Pandemija nas je naučila da svaki čovjek kroz brigu za druge ima priliku da bude nečiji superheroj, a ponekad je za to bilo dovoljno jednostavno poštovanje epidemioloških mjera. Superheroji su akcija na koju smo ponosni svi mi u Hemofarmu, jer smo kroz nabavku potrebne medicinske opreme pravovremeno pružili svoj doprinos već preopterećenom zdravstvenom sistemu. Mi se apsolutno ne zaustavljamo ovdje, već nastavljamo akciju i brigu o zajednici u kojoj živimo i poslujemo. Superheroji nastavljaju!”, rekao je Saša Urošević, direktor Hemofarma u BiH.

Hemofarm je pokrenuo akciju “Superheroji maske nose ispod očiju” u novembru 2020. godine i do danas je obezbijeđena pomoć u zaštitnoj i medicinskoj opremi za 24 zdravstvene ustanove u BiH ukupne vrijednosti 125.000 KM.

Izvor: Klix

Foto. Klix/Hemofarm

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Orašju, Doboju i Modriči oduzeta medicinska oprema i duvan u vrijednosti od 56.850 KM

Radio Brčko

Из Емирата стигла медицинска опрема у Србију

Radio Brčko

U Brčko danas stiglo deset respiratora i tri palete medicinske opreme

Radio Brčko