Brčko

U Brčko danas stiglo deset respiratora i tri palete medicinske opreme

U Brčko distrikt Bosne i Hercegovine isporučeno je deset respiratora, od ukupno 30, uz tri palete medicinske opreme, koje su Bosni i Hercegovini donirali NATO-ov Euroatlantski centar za koordinaciju i odgovor na katastrofe i Vlada Republike Mađarske.

Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine učestvovalo je u korespondenciji sa Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine i izrazilo potrebu za predmetnom donacijom.

Na ovaj način je ušteđen novac za nabavku novih respiratora koji se može sada preusmjeriti na druge prioritete u zdravstvenom sektoru.

Nova medicinska oprema omogućit će povećanje obima i kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga pacijentima oboljelim od COVID-19 oboljenja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button