RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Dan svesrpskog jedinstva obilježen i u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine

Čelnici političkih partija i stranaka iz reda srpskog naroda danas su okupljanjem ispred Spomenika srpskim braniocima Brčkog u centru grada obilježili Dan srpskog jedinstva.

“Praznik „Dan svesrpskog jedinstva i nacionalne zastave“ od kako je ustanovljen obilježavamo i mi u Brčkom, te iako se nalazimo u jeku predizborne kampanje i ovim činom, potvrđujemo da sve te neke stranačke ili političke razlike ne treba da utiču na nas kad je u pitanju duhovno jedinstvo srpskog naroda gdje god on živio“, rekao je predsjednik brčanske Skupštine Siniša Milić, dodavši kako smatra da je važno da i iz Brčkog pošaljemo poruku da smo dio jedinstvenog korpusa, te da postoje neki zajednički interesi koji su mnogo važniji od svih drugih podjela.

Osvrćući se na specifičnost područja kakvo je Distrikt, te baš tu obilježavanja „Dana svesrpskog jedinstva“, Milić je naglasio da obilježavanje nije usmjereno protiv bilo koga u Distriktu.

„To što mi obilježavamo praznike koji na neki način potvrđuju zajednički identitet kad je u pitanju srpski narod nije usmjereno protiv bilo koga drugog. Mi nemamo namjeru da svoj identitet, svoj način življenja, namećemo drugima, jer sve ono što želimo za sebe, znamo da treba da omogućimo i drugima“, istakao je Milić, akcentirajući da nema ništa protiv da i drugi, takođe na svoj način, obilježavaju vlastito duhovno jedinstvo.

Na kraju obilježavanja Dana svesrpskog duhovnog jedinstva predstavnici političkih partija iz reda srpskog naroda položili su ruže ispred Spomenika srpskim braniocima Brčkog.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*