RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Krišto: Europskoj komisiji uputila sam dokument o našoj trenutnoj usuglašenosti kada je u pitanju Plan rasta

Foto: FENA

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izjavila je za Fenu da je u cilju daljnih aktivnosti i nastavka sudjelovanja u procesu Plana rasta za Zapadni Balkan danas Europsku komisiju informirala i uputila dokument o našoj trenutnoj usuglašenosti kada je u pitanju Plan rasta.

-Informirala sam Europsku komisiju o razini usuglašenosti Refomske agende uz naglasak na sporni dio koji je uveliko već poznat i javnosti. Radni tim nastavlja s radom i usuglašavanjem uz svakodnevne konzultacije s Europskom komisijom. Također, napominjem kako se ovim korakom priključujemo zemljama regije te da konačno usvajanje Lista reformi i Reformska agenda tek predstoji nakon potpisivanja Sporazuma o instrumentu i Sporazuma o zajmu, u skladu s procedurom predviđenom važećim zakonima u BiH. Bosna i Hercegovina mora nastaviti dinamiku integracijskog procesa, a onaj suštinski dio pronalaska rješenja ostaje naša odgovornost i obveza, ističe predsjedateljica Krišto.

Ona će narednih dana u Bruxellesu zajedno s ostalim liderima zemalja Zapadnog Balkana imati razgovore s predstavnicima Europske komisije o Planu rasta i drugim reformskim aktivnostima.

Izvor: FENA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*