RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Organizovan prijem za učenike povodom Svjetskog dana turizma

Foto: Mirsad Zahirović

U organizaciji Turističke organizacije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, čiji slogan ove godine glasi „Turizam i mir“, danas je gradonačelnik Brčko distrikta primio učenike JU Četvrte osnovne škole.

Član Upravnog odbora Turističke organizacije Brčko prof. dr. Aleksandar Đurić kaže da su nakon prijema i dodjele nagrade autorima najboljih radova učenici upoznati sa vodičkom službom kao specijalnim zanimanjem u okviru ljudskih resursa te su nakon posjetili kulturno historijske znamenitosti grada.

“Sa velikim zadovoljstvom možemo reći da danas počinjemo obilježavanje Svjetskog dana turizma i to sa najmlađima kako to i priliči našoj budućnosti.  Učenici osnovne škole će biti naši partneri u dijeljenju promotivnih letaka sa turističkom ponudom građanima Brčko distrikta”, istakao je Đurić.

 

„Ovi mladi ljudi su istovremeno promotori ekologije, mira i turizma koji imaju najmanje jedan zadatak i dvije lekcije, a to je da promoviraju naš grad, a lekcije su da nauče jednu historijsku, kulturnu baštinu Brčko distrikta. Da upoznaju sve naše vegetacijske i reljefne resurse, kao i komparativne prednosti Brčko distrikta koje nudi kao turstička destinacija i da to promoviraju preko raznih marketinških alata“, rekao je Zijad Nišić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Nakon razgovora s učenicima gradonačelnik je uručio autorima najboljih radova nagrade na temu „Savska leptirica”. Likovni rad Mije Pejić ocijenjen je kao najbolji, drugo mjesto pripalo je Nikoli Letiću, dok je treće mjesto sa svojim radom zauzela učenica Zara Ćosović.

Nakon prijema, predstavnica Turističke organizacije Marica Markoljević upoznala je učenike s kulturno historijskim znamenitostima gdje su  učenici dobili ulogu „malih turističkih vodiča” dijeleći letke građanima na kojima su promovisani pojedini turistički potencijali Distrikta.

Na brčanskom izletištu Ficibajer održano je i predavanje prof. Branislave Narančić Joveljić kao i čitanje literarnog rada na temu „Savska leptirica” koji je, prema ocjeni komisije Kabineta gradonačelnika, rangiran kao najbolji. Današnje obilježavanje završeno je puštanjem reklamnih balona u bojama Turističke organizacije Brčko distrikta BiH.

U okviru programa obilježavanja Svjetskog dana turizma, za sutra je u 10 sati  planiran zajednički odlazak predstavnika Brčko distrikta na izletište Fazanerija, a nakon toga posjetit će Galeriju Šimun, Samostan Dubrave te Vinariju u Sandićima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*