RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održano predavanje na temu “Uloga suplementacije na zdravlje čovjeka”

Foto: Savjetovalište za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Brčko

U okviru obilježavanja manifestacije “Ti si ruža džennetska” koja je posvećena rođenju posljednjeg Božijeg poslanika Muhameda a.s. sinoć je u Brčkom u organizaciji Savjetovališta za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Brčko održano predavanje na temu „Uloga sumplementacije na zdravlje čovjeka“.

„Izloženi smo prevelikom broju nestručnih informacija na društvenim mrežama i pacijenti sve češće samoinicijativno kupuju razne proizvode koji su dostupni u raznim marketima. Zbog toga je potrebno da se prije korištenja proizvoda obavi konsultacija sa farmaceutom ili doktorom porodične medicine“, rekla je Aida Omerović Tahto, predavač.

Savjetovalište za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Brčko

Prema njenim riječima poslije pandemije COVID-19, viroze su postale specifične i česte su upale pluća i pacijenti kada se razbole oporavak traje duže nego inače zbog čega je ovakva stanje potrebno da proprate zdravstveni profesionalci.

„Na predavanju sam istakla koliko je važno da, osim što vodimo brigu o higijeni, isto tako vodimo brigu  i o digitalnoj higijeni koja je  vrlo važan dio zdravlja našeg zdravlja. Izloženi smo raznim djelovanjima zbog čega moramo imati razvijeno kritičko razmišljanje kako bi znali od koga uzimamo informacije i od koga potiču“, dodala je Omerović Tahto.

U nastavku obilježavanja manifestacije „Ti si ruža džennetska“ u  četvrtak 3. oktobra, u periodu od 15:30-18:30 sati, u prostorijama Meždlisa Islamske zajednice Brčko održat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*