RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Вучић: Јачање сарадње Србије и ММФ-а од великог значаја

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је јачање сарадње између Србије и Међународног монетарног фонда од великог значаја за економски напредак и стабилност Србије.

Вучић је на састанку са делегацијом ММФ-а рекао да Србија остаје посвећена отвореној и конструктивној размјени са ММФ-ом, која је “једна од најугледнијих глобалних финансијских институција”.

Предсједник Србије и делегација ММФ-а, коју предводи шеф мисије у Србији Донал Мекгетиген, разговарали су о најбитнијим питањима сарадње, пројекцијама за предстојећи период, анализама ризика и кретањима на тржишту, као и о очекиваном приливу страних директних инвестиција и фискалној дисциплини.

“Са делегацијом ММФ-а разговарали смо и о економским реформама, стратешким плановима за даљи развој наше земље и јачању сарадње између Србије и ММФ-а”, објавио је Вучић на Инстаграму.

Он је истакао да је Србија, кроз озбиљне мјере и добра предвиђања, забиљежила снажан раст упркос енергетској кризи, као и да наставља да улаже у неопходну инфраструктуру и друге капиталне пројекте, како би додатно поспјешила прилив нових инвестиција.

Вучић је захвалио ММФ-у за подршку напорима Србије ради стварања доброг инвестиционог окружења, као и на препорукама за даље јачање фискалне стабилности.

Он је навео да су на састанку размјењена мишљења и о даљим мјерама и корацима за очување макроекономске и финансијске стабилности, јачање отпорности привреде и реформи у домаћем енергетском сектору.

– Истакао сам да, узимајући у обзир текућу динамику привредне активности и очекивања до краја године, остајемо при процени раста од 3,8 одсто, као и да планирамо још снажнији раст у наредним годинама – навео је Вучић.

Извор: РТРС

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*