RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Jedinstveni sportski poduhvat u BiH

Kajak kanu klub Hariz Suljić iz Brčkog 13 godina za redom prvak je Bosne i Hercegovine u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Poduhvat je ovo jedinstven u Državi. Tim povodom su u klupskim prostorijama pored Save čelnici kluba održali konferenciju za novinare.

KKK Hariz Suljić Brčko 13 godina prvak BiH 007-1024

Prisutna je bila ekipa koja je 2016. na Plivskim jezerima 13. puta stala na pobjednički tron. Govorili su o ovom trijumfu Alan Zahirović, trener, Edin Redžić, sekretar, prisutni su bili članovi uprave Asmir Šadić, Rusmir Kalesić i Adem Peljto.

KKK Hariz Suljić Brčko 13 godina prvak BiH 004-1024Damir Bulčević, šef odjela za privredi razvoj sport i kulturu je čestitao kajakašica, kajakašima i kanuistima na izvanrednom rezultatu koji ulazi u anale kluba zlatnim slovima upisan i da su Vladi ponosni na klub koji je promotor Brčko Distrikta.

KKK Hariz Suljić Brčko 13 godina prvak BiH 003-1024

Trener Zahirović je naglasio da je ovo bilo najteže prvenstvo do sada, jer su se kršile sportske norme i pravila, ali se na kraju uspjelo. Svi su takmičari zaslužni, prednjačili su Elvedin Pezerović, Armela Zahirović, Alen Begić, Isaura Šadić, Branko Pejić i drugi. Zaslužuju svi u KKK „ Hariz Suljić“ na velikom uspjehu.

Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.