RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčkom održana radionica “Izvještavanje o nasilju u porodici”

“UN Women” – Medija centar Sarajevo i Klub BH – novinara Bosanska Posavina sa sjedištem u Brčkom, u saradnji sa Komisijom za ljudska prava i ravnopravnost
polova brčanske Skupštine, održali su danas u Brčkom radionicu na temu “Izvještavanje o nasilju u porodici”.

Admir Kadrić, predsjednik Kluba BH – novinara Bosanska Posavina je naglasio da je cilj radionice da kolege novinari još jednom izanalizairaju kako to pišu i izvještavaju o nasilju u porodici i da li se takav način izvještavanja može još popraviti. Tokom održavanja radionice konstatovano je da u ovom segmentu društvene brige u dijelu izvješatavanja medija o nasilju u porodici, ipak, ima pomaka.

Sem Kadrića, uvodničari u temu još su bili Hatidža Gušić, Media centar Sarajevo, projekt menadžerica, dr. Halid Emkić, šef Operativno komunikacijskog centra brčanske Policije i Adem Ribić, poslanik SDA u Skupštini Brčko Distrikta.

Hatidža Gušić, projekt menadžerica Media centar Sarajevo, kazala je da je Media centar u saradnju sa UN Women dosad obučio 10-ak trenera iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, od toga dva su trenera iz Brčko Distrikta koji, takođe, pomažu da se već dva puta u roku od mjesec dana ovakve radionice održavaju u Brčkom.

Radionici su još prisustvovali i članovi nekoliko brčanskih nevladinih udruženja koja u svom radu imaju potrebe za edukacijom na temu izvještavanja medija o nasilju u porodici.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Одржана прва радионица у склопу пројекта „Зелено предузетништво за развој женског предузетништа у Брчком“

Дејана Крстић

Брчко: Одржана радионица под називом “Независно живљење и укљученост у заједницу”

Vladimir Matijević

Брчко: Одржана радионица о јачању социјалног дијалога

Миљана Ђурђевић