RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Prijam zahtjeva za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji bit će žurno obustavljen

Zbog naloga i negativnog izvješća revizije Odjelu za poljoprivredu , šumarstvo i vodno gospodarstvo u Vladi distrikta Brčko po žurnom će postupku biti obustavljen prijam poticaja   u poljoprivredi, kazao je predstojnik ovog odjela Dževdet Šahović.

Obrazlažući ovakvu odluku Šahović je kazao da je od 2006 godine do danas postupak isplate poticaja identičan , i da do sad nije bilo negativnih ocjena , pa je zatražio objašnjenje na koje nije dobio konkretan odgovor.

On smatra da je ovakvo izvješće tendeciozno , da je usmjereno protiv njega i Vlade distrikta Brčko, koju žele da je ruše , jer je , smatra on , glasno i javno kazao da ne bi trebalo da ključne pozicije u Brčkom imaju i važne funkcije vode ljudi sa strane koji ne žele distriktu ništa dobro, kojima je interes srušiti distrikt , i to glavnoj revizorki očito ne odgovara , ističe Šahović.

„Zbog stava revizije i njihovog tumačenja da isplaćujem poticaje mimo zakona o budžetu , danas moram obustaviti daljni prijam poticaja“ ističe Šahović .Unatoč činjenici da za isplatu poticaja imam pozitivno mišljenje Direkcije za financije , pravobraniteljstva , pozitivno mišljenje zakonodavnog povjerenstva i Odluku Vlade distrikta Brčko , moram ispoštovati njihovo izvješće , iako 100% tvrdim da je naručeno , da je netočano, zaključio je Šahović .

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.