RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Лејла Јукић на Европском првенству у Њемачкој брани боје БиХ

Брчанка Лејла Јукић, вишеструка првакиња БиХ сутра путује у Њемачку на Европско првенство за сениорке и сениоре у кајаку на мирним водама које ће почети у петак у Брандебургу. Лејла ће веслати у новом чамцу типа „игла“ чију је набавку,заједно са осталом опремом, недавно омогућила Влада Брчко дистрикта БиХ.

Вишеструка првакиња БиХ,шест пута у сениорској конкуренцији и три пута у кадетском и јуниорском узрасту, Лејла Јукић, сада већ и тренер млађих категорија у Кајак-кану клубу „Харис Суљић“ Брчко, покушаће да постигне што бољи резултат заједно са још једним такмичаром из Бања Луке који ће са Лејлом чинити Репрезентацију БиХ на Европском првенству.Лејла,иначе, ове године јуриша на десету титулу државног првака у 9 дисциплина: једносјед, двосјед, четверац на 200, 500 и хиљаду метара, а Државно првенство у кајаку на мирним водама одржаће се у Брчком 16.августа.

– Покушавамо да кајак-кану спорт вратимо на позиције на којима је некада био,па ћемо у том смислу пратити и резултат наше такмичарке на Европском првенству, као што ћемо ускоро омогућити да профункционише кајакашка лига БиХ, – каже Мирослав Гаврић, предсједник ККК „Харис Суљић“ и предсједник Кајакашког савеза БиХ за мирне воде, који ће наше репрезентативце сутра испратити у Њемачку из Бања Луке.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Rukometaši Bosne i Hercegovine večeras protiv Švedske na startu Evropskog prvenstva

Radio Brčko

Nakon pobjede na državnom, brčanski osnovci idu na evropsko takmičenje iz saobraćaja u Ženevu

Sanita Jerković Ibrahimović

BiH na Evropskom prvenstvu u umjetničkom klizanju

Radio Brčko