RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРЕДИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ ПОСРЕДСТВОМ РАДИЈА БРЧКО

У складу са Правилником о медијском представљању политичких субјеката у периоду од дана расписивања избора до дана одржавања избора, који је издала Регулаторна агенција за комуникације БиХ, те у складу са Изборним законом БиХ, Ј.П. Радио Брчко, као јавни емитер, упућује обавјештење да ће за предстојећу предизборну кампању омогућити бесплатно и плаћено медијско представљање свим политичким субјектима који се, на подручју које емитовањем покрива овај медиј, надмећу у предизборној кампањи за Опште изборе.

У складу са горе поменутим актима, Радио Брчко, као јавни електронски медиј, је дужан да омогући сваком политичком субјекту који учествује у изборној кампањи минимално 3 минутa бесплатног непосредног обраћања бирачима за вријеме трајања изборне кампање.

Распоред наступа политичких субјеката у бесплатном троминутном непосредном представљању утврђен је према списку политичких субјеката који је утврдила Централна изборна комисија БиХ.

У складу са горе поменутим актима, Радио Брчко, као јавни електронски медиј, у могућности је сваком политичком субјекту у изборној кампањи пружити до 30 минута седмично плаћеног обраћања бирачима за вријеме трајања изборне кампање, а по цјеновнику утврђеном за те намјене.

Радио Брчко је, у складу са горе поменутим актима, израдио и правилник о употреби радио етера за потребе предизборне кампање, у којем су детаљно дефинисани начини провођења кампање и врсте услуга политичким субјектима у кампањи.

За све додатне информације на располагању су вам телефони Ј.П. Радио Брчко:

Секретар редакције : +387 49 217 157

Уредник информативног програма: +387 49 215 341

Факс: +387 49 216 610

е-маил: redakcija-rb@teol.net или rbrcko@teol.net

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.