Arhiva

OBAVIJEST O REALIZACIJI PREDIZBORNE KAMPANJE POSREDSTVOM RADIJA BRČKO

Sukladno Pravilniku o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora, koji je izdala Regulatorna agencija za komunikacije BiH, te sukladno Izbornom zakonu BiH, J.P. Radio Brčko, kao javni emiter, upućuje obavjest da će za predstojeću predizbornu kampanju omogućiti besplatno i plaćeno medijsko predstavljanje svim političkim subjektima koji se, na području koje emitiranjem pokriva ovaj medij, nadmeću u predizbornoj kampanji za Opće izbore.

Sukladno gore pomenutim aktima, Radio Brčko, kao javni elektronski medij, je dužan omogućiti svakom političkom subjektu koji sudjeluje u izbornoj kampanji minimalno 3 minute besplatnog neposrednog obraćanja biračima za vrijeme trajanja izborne kampanje.

Raspored nastupa političkih subjekata u besplatnom trominutnom neposrednom predstavljanju utvrđen je prema popisu političkih subjekata koji je utvrdilo Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Sukladno gore pomenutim aktima, Radio Brčko, kao javni elektronski medij, u mogućnosti je svakom političkom subjektu u izbornoj kampanji pružiti do 30 minuta tjedno plaćenog obraćanja biračima za vrijeme trajanja izborne kampanje, a po cjeniku utvrđenom za te namjene.

Radio Brčko je, sukladno gore pomenutim aktima, izradio i pravilnik o uporabi radio etera za potrebe predizborne kampanje, u kojem su detaljno definirani načini provedbe kampanje i vrste usluga političkim subjektima u kampanji.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju su vam telefoni J.P. Radio Brčko:

Tajnik redakcije : +387 49 217 157

Urednik informativnog programa: +387 49 215 341

Fax: +387 49 216 610

e-mail: redakcija-rb@teol.net ili rbrcko@teol.net

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button