RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Zasijedalo Koordinaciono tijelo za praćenje kapitalnih projekata u Distriktu

Prvi sastanak Koordinacionog tijela za praćenje realizacije kapitalnih projekata u Brčko Distriktu koji broji 13 članova, rezultirao je zaključkom da se sačini strategija za kvalitetniju realizaciju kapitalnih projekata.

Ove, kao i nekoliko godina unatrag, realizacija kapitalnog budžeta Distrikta je oko 1%, a namjera ovog tijela je da stvari pomakne sa mrtve tačke.

Koordinator tijela Damir Bulčević i glavni koordinator Vlade Brčko Distrikta kazao je da se mora pronaći način kako da na jednom mjestu, u jednoj kvalitetnoj bazi, nađu svi kapitalni projekti koje radi Vlada Brčko Distrikta.

Bego Adžikić, šef Pododjela za puteve i parkove je kazao da Odjel za javne poslove na raspolaganju, ove i prethodne dvije godine, ima oko 26 miliona KM, i ovo tijelo će svakako pomoći da se sačini kvalitetnija koordinacija utroška kapitalnih sredstava i pojednostavi komunikaicja među odjelima i pododjelima Vlade.

Odjel za javne poslove, skupa sa prethodne dvije, u ovoj godini, je u fazi realizacije 756 projekata čiju provedbu usporava komplikovana tehničko- dokumentaciona faza prikupljanja različitih saglasnosti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.