RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Aktivnosti Policije: Juče izdata 83 prekršajna naloga za nepropisno parkiranje

U skladu sa ranijim analizama stanja u saobraćaju, a imajući u vidu da pojedini neodgovorni vozači nepropisno parkiraju vozila čime onemogućavaju nesmetano odvijanje saobraćaja na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom jučerašnjeg dana (07.02.2018. godine), nastavili provođenje aktivnosti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila.

U ovim radnjama, vozačima koji su počinili prekršaje iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, odnosno nepropisno parkirali vozila, izdato je 83 prekršajna naloga, upozoreno je 7 vozača i 6 vozila je premješteno specijalnim vozilom „Pauk”.

S obzirom na navedeno, obavještavamo vozače da će Policija Brčko distrikta BiH i u budućem periodu nastaviti sa navedenim pojačanim aktivnostima.

Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju (vozače i pješake) da se pridržavaju saobraćajnih propisa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.