RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Američki javni dug će dosegnuti 144 posto BDP-a za 30 godina

Predviđa se da će se američki savezni dug do 2049. godine povećati na 144 posto BDP-a , navedeno je u izvještaju Ureda američkog kongresa za budžet.

Ured očekuje da će se savezni dug povećati sa projektovanih 78 posto BDP-a za kraj 2019. (najveći od kraja Drugog svjetskog rata), na 92 posto do 2029. i 144 posto do 2049.

– Taj nivo duga bio bi daleko najviši u istoriji države i bio bi na pravom putu da se još poveća – navodi Ured američkog kongresa za budžet.

Američki javni dug već je porastao iznad 22 biliona dolara. Predviđa se da će se nastaviti povećavati za bilion svake godine tokom naredne decenije.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.