Arhiva

Apel za pomoć stanovništvu Republike Makedonije

Proteklih dana katastrofalne poplave pogodile su veliki dio Republike Makedonije. Crveni krst Makedonije, Vlada i narod Republike Makedonije su u prošlogodišnjim poplavama i klizištima koje su pogodile veliki dio stanovništva Bosne i Hercegovine, pa tako I Brčko distrikta, bili  među prvima i jedan od najvećih donator, kako u humanitarnim robama, tako i u novčanim donacijama.

Pored stalnih napora i aktivnosti na pomoći stanovnistvu u Bosni i Hercegovini stradalim prošlogodišnjim i ovogodišnjim elementarnim nepogodama, Društvo Crvenog križa/krsta Bosne i Hercegovine ovim putem upućuje javni poziv u prvom redu velikim kompanijama koje mogu pomoći u osiguranju pitke vode, higijenskim sredstvima i sl. da se obrate Društvu Crvenog križa/krsta Bosne i Hercegovine, Crvenom krstu Republike Srpske, Crvenom križu Federacije Bosne i Hercegovine i Crvenom križu/krstu Brčko Distrikta radi daljih uputa.

U pripremi je otvaranje jedinstvenog donatorskog računa kao i otvaranje telefonskih linija kod sva tri operatera u Bosni i Hercegovini za sakupljanje novčanih donacija, o čemu će javnost biti informirana.

Ovo je ujedno poziv institucijama vlasti u BiH i potencijalnim donatorima na svim razinama da planiranu pomoć stanovništvu Republike Makedonije pogodjeno elementarnim nepogodama upute preko Društva Crvenog križa/krsta Bosne i Hercegovine.

ck ilustracija

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button