RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

BBI i Općina Centar nastavljaju sa podrškom malim i srednjim preduzećima

Danas su u Općini Centar u Sarajevu predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić i načelnik Općine Nedžad Ajnadžić potpisali Ugovor o poslovnoj saradnji, čime je i zvanično uspostavljena nova finansijska linija za privredne subjekte registrirane na području Općine Centar i za subjekte male privrede koji imaju sjedište na području Općine ili su njihovi jedini vlasnici stanovnici ove lokalne zajednice.

Riječ je o projektu koji privrednicima omogućava da u BBI Banci dobiju finansiranje po izuzetno povoljnim uslovima, a u sklopu kojeg će Općina Centar subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini od 3%.

„Za realizaciju ovog ugovora BBI banka je obezbijedila sredstva u iznosu od 6,2 miliona KM, dok je Općina Centar za subvenciju dijela profitne marže osigurala 100 hiljada KM. Ovakvi projekti su primjeri dobre prakse javno-privatnog partnerstva. Nama kao instituciji primarni cilj je razvoj BiH i njene privrede.“izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International.

Bukvić je naglasio da se realizacijom ovakvih projekata pozitivno utječe na cjelokupno tržište i stvara bolji poslovni ambijent za opstanak i razvoj domaćih kompanija.

„U saradnji s BBI Bankom već treću godinu zaredom na ovaj način podržavamo privredne subjekte koji posluju na području Općine Centar, olakšavamo njihovo poslovanje i otvaranje novih radnih mjesta.“ – kazao je Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar, istakavši želju da kroz ovaj projekat privrednici uposle mlade sa područja ove lokalne zajednice.

Maksimalni iznos pojedinačnog finansiranja je 300.000 KM, a ukoliko se radi o ulaganju u infrastrukturne objekte i objekte od posebnog značaja za Općinu, iznos sredstava može biti i veći. Samostalnim preduzetnicima bit će odobravani iznosi finansiranja do 100.000 KM. Ugovorom su definirani rokovi otplate od 12 do 84 mjeseca, a svi detalji o uslovima i načinu prijave bit će uskoro objavljeni u Javnom pozivu.

Zainteresovani privrednici više informacija mogu pronaći na web stranici https://bbi.ba, u poslovnicama BBI banke ili putem e-maila: linijaopcinacentar@bbi.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Rekordan rast BBI banke: Aktiva banke rasla 22 posto, depoziti 44 posto

Radio Brčko

Zbog velikog interesovanja, rok za prijavu na takmičenje „Transformers Roadshow“ produžen do 16. 09.2019.

Radio Brčko

BBI banka petu godinu zaredom ponosni partner nagrade „25. novembar“

Radio Brčko