Arhiva

Bitku sa celulitom počnite na vreme

Da bi odložili pojavu celulita ili ga ublažili, jasno je da morate da vodite računa o ishrani i da vežbate

BITKA sa celulitom je svakodnevica savremenih žena, a problem “narandžine kore” u nekom momentu ima svaka. Razlozi su sedelački način života, nezdrava ishrana, pušenje, manjak fizičke aktivnosti… Međutim, celulit ne nastaje preko noći već se razvija polako i u fazama.

Prva faza je ona kada je vidljiv samo kada prstima pritiskate kožu. U drugoj fazi, nakon pritiskanja, ostaju tragovi, neravnine su jasno vidljive, ali još nema bola. Treći stadijum karakteriše bol na dodir, a koža izgleda poput narandžine, dok se u četvrtom pojavljuju veoma vidljive i bolne neravnine.

Da bi odložili pojavu celulita ili ga ublažili, jasno je da morate da vodite računa o ishrani i da vežbate. Tu su, naravno, i mnogobrojne kreme koje vam mogu pomoći u borbi sa ovim estetskim problemom, ali je važno istaći da one neće imati pun efekat ukoliko ih ne koristite redovno i ne promenite način ishrane i života.

Većinu preparata potrebno je koristiti ujutro i uveče, kako bi učinak bio maksimalan. Za razliku od “obične” kreme, proizvode protiv celulita nije dovoljno namazati i ostaviti da ih koža upije, već je važno da se umasiraju na kritična područja, kao što su bedra i bokovi. Možete to da uradite vrhovima prstiju ili masažerom, kružnim pokretima odozdo ka gore, sve dok se krema ne upije u potpunosti.

Ali, često ni to nije dovoljno, posebno ako se radi o tvrdokornim, dugogodišnjim naslagama. U tom slučaju, pre nego što stavite kremu, uradite piling protiv celulita koji će kožu da pripremi i pojača dejstvo preparata.

Izvor:novosti.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button