RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Brčanska Policija obilježava „Dan sigurnijeg interneta“

U cilju promocije sigurnijeg i odgovornijeg korištenja interneta-online tehnologija i mobilnih telefona, posebno među djecom i mladima, širom svijeta se u mjesecu februaru obilježava „Dan sigurnijeg interneta“.

Kroz različite aktivnosti, u saradnji sa Odjeljenjem za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH, Policija Brčko distrikta BiH upoznaje mlade, posebno učenike, kao i nastavnike i roditelje, o opasnostima po njihovu ličnu i imovinsku sigurnost, koje se mogu pojaviti na internetu.

Naime, u sklopu ovih radnji Policija Brčko distrikta BiH je na internet stranici Policije Brčko distrikta BiH,  www.policijabdbih.gov.ba, ranije postavila upustva za “sigurni internet”.

S tim u vezi, dana 08.02.2018. godine, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, će u JU Tehnička škola učenicima održati prezentaciju (sa primjerima iz prakse), o mogućim sigurnosnim prijetnjama na internetu. U sklopu prezentacije učenici će biti upoznati kako da sigurno koriste internet za pretraživanje, učenje i zabavu.

Pored toga biće data praktična rješenja kako da se isti zaštite na internetu, kao i informacije kako i gdje zatražiti pomoć (odnosno podnijeti prijavu) u slučajevima nastalih sigurnosnih problema.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.