Arhiva

Brčanska Vlada sanira oštećenja od olujnog nevremena

Olujno nevrijeme, praćeno ledom veličine teniskih loptica, napravilo je ogromu štetu jučer poslijepodne u 21 mjesnoj zajednici Brčko distrikta. Na stotine krovova je uništeno, na desetke automobila oštećeno, desetkovana je i onako poplavom uništenu ljetina. Najteže stanje je na području sela Jagodnjak, Poljaci, Donja Skakava, Prijedor, Dubrave i Brka.

Vlada Brčko distrikta na jutrošnjem izvanrednom zasjedanju sagledala je prva izvješća s terena te je naloženo da se krene u hitnu nabavku crijepa i drugog materijala za popravku oštećenih krovova.

Formirane su komisije koje su već izašle na teren i vrše procjenu stanja oštećenja, dokumentiraju, te se sukladno tome dijele i krovni materijal i usluge građevinskih firmi za popravke.

Posebna komisija je formirana koja će izvršiti procjenu štete nastale u poljoprivredi i gospodarstvu.

Krenula je i sanacija oštećenja na javnim objektima u mjesnim zajednicama gdje je nevrijeme također pričinilo štetu.

Polovica Distrikta jučer je u nevremenu ostala bez napajanja električnom energijom zbog velikih oštećenja na elektro postrojenjima. Svi električari Javnog poduzeća Komunalno su na terenu i vrše sanaciju oštećenja.

Protugradna zaštita na području Brčko distrikta je djelovala, no bila je nemoćna spram nevremena koje je naišlo, prokomentirao je gradonačelnik Anto Domić.

Danas će se nastaviti i spaljivanje krupnog otpada u Vučilovcu, te dezifekcija terena tamo gdje to još nije urađeno, izvješteno je također na izvanrednoj sjednici Vlade Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button