RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Brčanski NEMO u akciji čišćenja korita rijeke Bune

Prošle nedelje članovi Ronilačko – spasilačkog kluba Nemo, učestvovali su u eko-akciji čišćenja korita rijeke Bune u mjestu Blagaj. Poziv za učešće u akciji, koju je organizovala Sportsko-ekološka udruga Hercegovina, Nemi je pristigao od Ronilačkog saveza Bosne i Hercegovine, koji je već odavno prepoznao kvalitet rada brčanskih ronilaca.

„Na ovu akciju odazvali smo se sa šest naših članova. Uvijek je zadovoljstvo sarađivati sa kolegama, koji pored strasti prema ronjenju imaju i tu ekološku svijest koja nam je svima potrebna“ rekao je Neđo Mićić, predstavnik kluba „Nemo“.

Pored brčanskih ronioca u Ek- akciji učesvovali su i ronioci iz RK „Vidra“ Modriča, RK „Eksplorer“ Sarajevo, RK „Posejdon“, „Hidra“ kao i nekoliko klubova iz susjedne Hrvatske.

U Nemi naglašavaju da im je želja da u dogledno vrijeme organizuju i sličnu akciju u Brčkom, a za šta će im svakako biti potrebna pomoć Vlade Brčko distrikta za koju se nadaju da neće izostati.

„Savsko korito je jako zaprljano, naročito ovdje u predjelu Ficibajera i na mjestu gdje je nekada bio brod „Galeb“. Mi svakodnevno upozoravamo plivače da ne skaču u vodu jer postoji dosta metala kao i drugog otpada koji bi mogao izazvati i povrede plivača. Naše kolege rade su da dođu u Brčko, a ja se nadam da ćemo dobiti i podršku lokalne zajednice jer za neke zahvate pored ronilaca moramo angažovati i mehanizaciju“, rekao je Mićić.

Članovi RSK „Nemo“ ovh dana pripremaju se za još jednu eko-akciju koja će biti sprovedena na Jablaničkom jezeru.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.