RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Брчанским пензионерима уручено преко 30 пакетића

Да и треће доба има својих дражи и да се о тим људима води рачуна показали су данас чланови руководства Удружења пензионера РС у Брчком који су, у оквиру редовних активности, данас посјетили два старачка дома и својим члановима уручили новогодишње пакете.

Пензионери који користе смјештај у овим домовима, нису крили радост због посјете, потекла је и нека старачка суза радосница. Деведесетшестогодишњи Ратко Мијатовић, још увијек крепки деда кога је живот из околине Јајца довео у Брчко, засузио је кад је примао пакетић у Дому за старе у ЕШ насељу.

„ Добро нам је овдје, одлично, за сваку је похвалу пажња коју нам посвећује особље дома. Ови што су нам донијели пакетиће хвала им, обрадовали су нас својом пажњом“, говори Ратко, овај ведри и још веома жавахни старац.

Спрат ниже собу дијеле Кристијана и Даница Кисић, те Марта Вучковић. И оне су обрадоване посјетом коју им је дарујући пакетиће учионио Вељко Златовић.

„Није важно што су донијели пакетић, већ је важно да су дошли, да виде да смо још здрави и живи и да нисмо отишли“, говори госпођа Марта чије ријечи подржавају и Кристијана и Даница.

У Доњем Брезику у Дому за старе затекли смо Јову Kувача који је до деведесетих година прошлог вијека живио у Високом, као возач радио у височкој „Звијезди“, предузећу за производњу грађевинског материјала.

„Има нас из разних крајева , дружимо се, чак и запјевамо, свако ону пјесму коју зна. Свакако да нам је драго што су нас посјетили, што значи да нисмо заборављени да смо дио овог народа који је, ето, мало бољи у здравственом погледу. Ја волим спорт, погледам често утакмице на тв-у, то ми је забава, важно је да прође вријеме, причамо, и тако..“ казује Јово који је везан за колица.

Пакетиће су, испред Удружења пензионера, уручивали Митар Милошевић и Вељко Златовић. Са неколико бираних реченица, предсједник Златовић је поздравио станаре Дома у Доњем Брезику.

„Сваке године за новогодишње празнике посјетимо наше пензионере, кориснике пензија Фонда ПИО РС. То чинимо да осјетите да вас нисмо заборавили и да бринемо о вама. Надам се да ћемо, и убудуће, ово радити. Мој први утисак да се у оба дома која смо посјетили о вама заиста води брига какву заслужујете, да вам је лијепо, односно да вам је топло, чисто и уредно, да је храна квалитетна, да је хигијена на завидном нивоу“, рекао је, поздрављајући колеге пензионере, предсједник Златовић.

Данас је уручено нешто више од 30 пакетића за исто толико пензионера који треће доба проводе у овим установама. Ово је ове године пета подјела за чланове Удружења. До сада је у четири наврата подијељено је 2.400 пакета.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.