RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Brčko: Djeci brčanske „Amike“ uručeni novogodišnji paketići

dav

U prisustvu Djeda Mraza i roditelja, više od stotinu djece „Kuće za mlade Prijateljstvo – AMIKA“ danas je, povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika, dobilo novogodišnje paketiće od predstavnika Vlade distrikta.

Poklone najmlađima uručio je Sead Šadić, glavni koordinator Vlade koji je rekao da se pred kraj svake godine organizuje obilazak određenih udruženja i ustanova u Brčkom gdje se djeci povodom novogodišnjih i božićnih praznika uručuju paketići. „Drago nam je što smo i ove godine poklonima obradovali najmlađe stanovnike Brčko distrikta“, rekao je Šadić, ističući da će naredne posjete biti Obdaništu “Naša djeca”, Odjeljenju pedijatrije u brčanskoj Bolnici, kao i Centru za mentalno zdravlje.

Po riječima Almedine Lević, koordinatorke „Kuće za mlade – Prijateljstvo, AMIKA“ današnji dan je poseban za djecu okupljenu u ovom udruženju. „Oni su čitavu godinu radili, kako u školi tako i u sekcijama koje pohađaju, kako bi dobili paketić. Zaista su danas srećni, a gostima su poklonili čestitke i vaze za cvijeće“, rekla je Lević.

Djeca brčanske AMIKE su većinom iz socijalno ugroženih i romskih porodica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: SPKD “Prosvjeta” i ove godine domaćin djeci s Kosova i Metohije

Radio Brčko

U izbjegličkim kampovima u Siriji djeca umiru od hladnoće

Radio Brčko

Španija odobrila vakcinisanje djece uzrasta od pet do 11 godina

Radio Brčko