Arhiva

Dame, čuvajte kosu i NIKAKO joj ne radite ovih 5 stvari!

Verovatno nekada pomislite da je ne bi trebalo skupljati u punđu, ali i dalje to radite! Saznajte šta to najviše uništava vaše vlasi.

Koristite previše šampona?

Čak i za dugu kosu, dovoljno je sasvim malo šampona, veličine petoparca. Ako imaš kratku kosu, koristi i manje od toga.

Mokra kosa

Što se tiče češljanja mokre kose, uvek koristi češalj sa širokim zupcima i to dok još uvek na njoj imaš regeneratora. Peškir na vašoj glavi takođe može da dovede do lomljenja, pa ga zbog toga izbegavajte.

Rep i punđa

Repovi i punđe veoma loše utiču na kvalitet vaše kose. Znamo da ne možete bez njih, ali barem vodite računa o tome da kosu ne držite predugo tako vezanu.

Pogrešno češljanje

Gotove sve žene počinju s češljanjem od korena prema vrhovima. Promenite tu rutinu i krenite od krajeva, kako biste spriječili lomljenje.

Temperatura

Bilo da se radi o pegli za kosu, fenu ili figaru, držite toplinu na minimumu, piše Index.hr.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button