RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Direkcija za europske integracije BiH organizovala edukaciju za državne službenike

Za državne službenike Distrikta, Direkcija za europske integracije BiH, u brčanskom Omladinskom centru organizovala je standardizovane obuke, koje su započele u četvrtak 30. oktobra, a završavaju se danas.

Delfa Deanović

Teme edukacije su usklađivanje zakonodavstva sa zakonodavstvom EU, pretraživanje EU dokumentacije, vještine izvještavanja  i IPA II-osnovni kurs.

Šef Odjela za europske integracije i međunarodnu saradnju brčanske Vlade Delfa Deanović, istakla je da obuku sa državnim službenicima iz okruženja, pohađa ukupno 104 sudionika, od kojih je iz Brčkog 92 polaznika.

“Pored edukacije na temu upitnika, tu je i zakonodavstvo koje je vrlo bitno.To je nešto što nas tek očekuje u budućnosti. I svakako da će ova edukacija pomoći državnim službenicima iz Brčko distrikta koji su bili članovi radnih grupa na državnoj razini. Upravo to jeste svrha i cilj održavanja ove edukacije”, dodala je Deanović.

Pored Brčkog, Direkcija za europske integracije BiH ovu edukaciju organizovala je i u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci i Mostaru.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.