RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Dokumenti o Mehmedaliji Maku Dizdaru

Obilježavajući 100 godina od rođenja velikog BH književnika Memedalije Maka Dizdara sinoć je Udruženje građana «Stećak», upriličilo izložbu fotografija i autentičnih pisanih dokumenata o životu i radu jednog od najvećih bošnjačkih pisaca.

«Izloženo je više od 200 slika i drugih dokumenata koje smo posudili iz fondacije i obiteljske zbirke Maka Dizdara želeći, i na ovaj način, pokazati kako je veliki Mak, bio sasvim običan čovjek, te prikazati njegovu svakodnevicu, i još jednom ukazati na grandioznost njegove pisane riječi», istakao je predsjednik “Stećka”, Ernad Osmić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.