RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Inicijalna sredstva za multifunkcionalnu gradsku dvoranu

Prijepodnevni rad brčanskog Parlamenta obilježila je rasprava o rebalansu budžeta Distrikta za tekuću godinu teškog 22.miliona maraka u kojoj je pozicija tvrdila da je rebalans kvalitetan, a zastupnici iz reda opozicije potpuno suprotno. Sa rebalansom, budžet Distrikta za tekuću godinu, težak je 241 milion maraka, a temelji rebalasiranog dijela su sedam miliona prenesenih kapitalnih investicija, više od 5 miliona ušteda na platama, te 6.200.000 maraka od Klirinškog duga Rusije.

«Velika je vrijednost ovog rebalansa jer smo, prvi put, za jedan značajan infrastrukturni projekat, kao što je multifunkcionalna dvorana sa više sala, otvorenim i zatvorenim bazenom, izdvojili veoma značajna inicijalna sredstva od više od šest miliona maraka. Potom smo izmirili prava poljoprivrednika za isplatu podsticaja kroz izdvajanja nedostajućih dva miliona maraka, kao i izdvojili sredstva za sve tri vojne komponente u Distriktu”, istakao je predsjednik Skupštine, Esed Kadrić.

Usvajanjem rebalansa praktično bi bila okončana, jutros započeta, vanredna sjednica, te bi odmah Skupština trebala nastaviti novo 20. redovno zasjedanje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.